Roverscouts

Ben jij tussen de 18 en 23 jaar, heb je een eigen mening en heb je wel zin in leuke buitenlandse uitstapjes? Word dan roverscout en organiseer samen met andere jongeren je eigen kampen en activiteiten. Je kiest drie toffe uitdagingen waarmee je tijdens je roverscoutsperiode aan de slag gaat. Daarna kun je, als je wilt, doorgroeien tot vrijwilliger waarbij je andere scouts begeleidt.

De roverscoutsperiode is de laatste periode die een scout als jeugdlid bij Scouting doorbrengt. Vanaf 23 jaar is een scout namelijk geen jeugdlid meer. In deze laatste speltak hebben roverscouts geen begeleiding meer en bedenken ze zelf wat ze bij Scouting willen doen. Als roverscouts ben je bezig met drie uitdagingen die je zelf kiest. Het gebruik van activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgt voor variatie in het programma.

Het grootste verschil met de explorers is dat je ook activiteiten organiseert voor de hele groep en soms zelfs voor de regio.
Dit betekent dat je nog meer zelf doet, organiseert en bepaalt. De roverscouts hebben een eigen voorzitter, penningmeester en secretaris.

Kom kijken wat we doen!

Vrijdagavond 19.00u begint de opkomst die tot 21:00u duurt. Vaak blijven de roverscouts nog even hangen om samen wat te kletsen en te drinken. De opkomsten zijn variërend, doordat ze zelf hun programma samenstellen.

De wijde wereld in

Als roverscout ben je zelf verantwoordelijk voor het zomerkamp. Dat betekent dat je ook zelf mag bepalen waar je heen gaat. De roverscouts trekken de wijde wereld in. Veel roverscouts zijn al leiding bij andere speltakken, daarom valt het zomerkamp van hen in de eerste week van de zomervakantie.

Contributie

Voor het scoutingseizoen september 2022 t/m juli 2023 bedraagt de contributie voor de roverscouts €125.

Contact

Voor meer informatie kan je een mailtje sturen naar: roverscouts@scoutinghonselersdijk.nl

Je kan drie keer vrijblijvend komen kijken! Stuur dan wel even een mailtje naar het bovenstaande mailadres.

Menno

Koen

Jelle

PR

Romy

Adviseur

• Jeugdleden vanaf 18 jaar hebben géén fysieke opkomsten of activiteiten.
  • Bij klachten blijf je, ongeacht leeftijd, thuis. Scouting is geen school, daarom ga je bij verkoudheid ook niet naar Scouting. Krijg je klachten bij Scouting? Ga direct naar huis. Laat je testen.
  • Is een lid in afwachting van een coronatest? Dan komt het lid niet naar Scouting. Is een huisgenoot van een lid in afwachting van een test? Dan komt het lid niet naar Scouting als de huisgenoot koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Negatief getest? Pas als je helemaal geen klachten meer hebt kun je weer naar Scouting.
  • Ga zoveel mogelijk thuis naar het toilet.
  • Opkomsten zullen zoveel mogelijk buiten plaatsvinden. Houd daarom rekening met het weer en kleed uw kind warm aan en geef eventueel regenkleding mee.
  • De leden gaan, indien mogelijk, zélf naar de opkomst. Moet een lid toch gebracht worden? Houd dan het moment van brengen en halen zo kort mogelijk.
  • Iedereen gaat na de opkomst naar huis. Er is geen ruimte voor een nazit en blijf ook niet hangen buiten het scoutingterrein.
  • Jeugdleden tot 18 jaar hoeven onderling geen afstand te houden tijdens de opkomst.
  • We hebben aandacht voor handen wassen en schone toiletten.
  • De opkomsten vinden buiten plaats, tenzij het echt niet anders kan.
  • In verband met bron- en contactonderzoek, zal de leiding van de speltakken een aanwezigheidslijst bijhouden.
  • Bij de speltakken scouts en explorers houdt de (be)geleiding altijd 1,5 meter afstand; ook bij sport, spel of bewegen.
  • Vergaderingen zoals het voorbereiden van de opkomst en speltakoverleggen zullen online plaatsvinden.
  • Speltakken houden individuele opkomsten; groepsactiviteiten met de gehele vereniging zijn geannuleerd.
  • Om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken, zullen er voorlopig geen activiteiten op andere locaties plaatsvinden.
  • Installatie: Het installeren van nieuwe of overgevlogen leden is een van de hoogtepunten in het jaar. Maar de afstandsbeperkingen maken dit wat ingewikkelder. Ouders en andere ‘externen’ zijn niet welkom bij het installeren. Gelukkig zijn er andere mogelijkheden waar de leiding naar zal kijken.

• Weekendkamp: Overnachtingen zoals een weekendkamp zijn voorlopig helaas niet toegestaan.

• Zomerkamp 2021: De voorbereidingen voor het zomerkamp zullen plaatsvinden volgens de meest actuele richtlijnen. Houd de aangegeven data vrij in uw agenda, zodat uw kind ook gezellig mee kan als de maatregelen dit toestaan.

Uiteraard kunnen de richtlijnen en daarmee de mogelijkheden om activiteiten door te laten gaan, ieder moment veranderen. Houd er rekening mee dat er activiteiten geannuleerd kunnen worden.

Om te voorkomen dat speltakken tegelijk aanwezig is in/random het gebouw, zijn sommige opkomsttijden aangepast:

Bevers: 12:45-14.15 uur
Welpen: 14.30-16:00 uur (onveranderd)
Scouts: 16:15-18:00 uur
Explorers: 19:00-21:00 uur (onveranderd)

Ja! We hanteren onze gewone afspraken. Iedereen mag een aantal keer vrijblijvend komen kijken of Scouting bij hem/haar past. Wel graag even van tevoren via WhatsApp of mail aanmelden bij de leiding i.v.m. bron- en contactonderzoek. Lees daarnaast hierboven de regels waar u zich aan dient te houden.